Palce lizać, czyli food trucki przy Atrium Molo
[GALERIA]
Data publikacji: 05 czerwca 2021 r. 14:23
Ostatnia aktualizacja: 05 czerwca 2021 r. 23:40
05.06.2021 piknik food trucków - żywność z samochodów parking przed Centrum Handlowe Atrium Molo ul. Mieszka1 nr73. Fot. Ryszard PAKIESER
Kto ma ochotę na pastrami w bułce, meksykańską quesadillę podawaną w czterech smakach, chińskie bułeczki bao i gotowane na parze pierożki dimsum albo kubano zapiekanki, czy też może na azjatycki makaron chow-mein ze świeżymi dodatkami z krewetek, tofu lub kurczaka, to... Droga ku tym smakowitym kąskom wiedzie dziś przed Atrium Molo, gdzie zawitały food trucki.
Przy centrum handlowym (ul. Mieszka I) zaparkowały mobilne restauracje, serwujące dania z całego świata. To wyjątkowo apetyczne otwarcie sezonu „kuchni pod chmurką”, a dla miłośników ulicznego jedzenia - weekendowa okazja do poznania nowych smaków. O czym można się przekonać docierając na zlot food trucków, oferujących specjały m.in. kuchni amerykańskiej, meksykańskiej, molekularnej, belgijskiej, tex-mex czy tajskiej.
- daj "na luz"! Tym szczylom nie wytłumaczysz prawd objawionych obowiązujących w "demokracji liberalnej" (kapitaliźmie) np; "klient nasz Pan", "chrupiące bułeczki", "klient jest naszym królem" itp. Ta "szczyla" zbieranina jest wychowana w konsumpcji, ale bez myślenia - "otworem gębowym" wpychają FastFoo-da i po godzinie wydalają odbytnicą FastFooda. Umartwiają się o cenę i żalą się na "pejsbokach" iż drogo zamiast omijać "dużym łukiem" te miejsca, które są za drogie w "demokracji liberalnej"
Stary Pierdziel
2021-06-06 23:28:32
Kiedyś to się nazywało "śmieciowe żarcie". Jutro będzie w Kurierze akcja "Jak schudnąć przed wakacjami". Logiki brak, ale kasa
jest.
Drogo
2021-06-06 19:13:32
Drożej nawet jak nad morzem
Jurasue
2021-06-06 11:24:33
Akurat format foodtruckowy przyszedł z zachodu i wszędzie i zawsze ceny są wyższe niż w stacjonarnych punktach. To jest normalnie i zrozumiałe. Jakość to kwestia względna, np. quesa coś to coś strasznego podobnie rożek pizza ale np. wędzona szarpana wieprzowina to mistrzostwo. Nie stać Cię nie idź, albo pomysł co zrobić by zarabiać więcej jak te marne 4 klocki
Juras
2021-06-05 23:27:08
Od dawna te zloty Food Trucków, to festyn dla gawiedzi podatnej na wydojenie z pieniędzy. Bezczelnie zamazane ceny i nadane nowe (nawet o 1/3 wyższe) specjalnie na "zlot", to już standard. Do tego jakość i ilość produktów znacznie poniżej normy, bo przecież o zachłyśniętego klienta w obcym mieście dbać nie trzeba, bo i tak nie wróci. Typowy polacki, pazerny skok na pieniądze naiwnych. Daleko nam jeszcze niestety w tym względzie do Europy...
Zgadzam się na przechowywanie moich danych osobowych na urządzeniu, z którego korzystam w formie tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych (w tym na profilowanie i w celach analitycznych) przez Kurier Szczeciński sp. z o.o. Więcej w naszej Polityce Prywatności.