Czwartek, 21 listopada 2024 r.  .
REKLAMA

Życzenia od Redakcji

Data publikacji: 13 kwietnia 2017 r. 12:04
Ostatnia aktualizacja: 13 kwietnia 2017 r. 12:04
Życzenia od Redakcji
 

Spokojnej 

i radosnej Wielkanocy, 

smacznego jajka, 

ciepłego dyngusa 

i wielu spotkań 

z najbliższymi. 

Wesołego Alleluja!

Życzy

„Extra Dwójka” 

z Gimnazjum nr 2 

w Wałczu

Przepis na mazurek.

Składniki: 250 g mąki, 160 g masła, 100 g cukru pudru, dwa żółtka, pół puszki gotowej masy kajmakowej Bakalland, sparzone i obrane migdały, suszona gruszka moczona przez 10 min w gorącej wodzie.

Masło rozetrzeć mikserem z cukrem pudrem i żółtkami, dodać mąkę i wymieszać. Dodać 2 łyżki chłodnej wody, uformować kulę z ciasta, owinąć folią i włożyć na godzinę do lodówki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a potem wyłożyć na nią cienko rozwałkowane ciasto (5 mm). Piec 15 min na złoty kolor w temp. 190 st. C. Na upieczonym cieście rozsmarować masę kajmakową, udekorować migdałami i gruszką. Smacznego!

Do życzeń dołącza się cały Szkolny Pulitzer.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA