Sobota, 23 listopada 2024 r.  .
REKLAMA

Kuchnia kobiet w Teatrze Małym

Data publikacji: 11 stycznia 2019 r. 07:33
Ostatnia aktualizacja: 11 stycznia 2019 r. 10:25
Kuchnia kobiet w Teatrze Małym
 

Kulinarny wieczór w szczecińskim Teatrze Małym w piątek (11 stycznia) o godz. 18 wypełnią potrawy kuchni Wschodu, pełne przypraw, zapachów i egzotycznych połączeń smaków. Wszystko to podczas spotkania pn. „Kuchnia kobiet", związanego ze spektaklem granym na scenie Teatru Współczesnego - „Malala. Dziewczyna z kulą w głowie”.

- W Pakistanie, z którego pochodzi bohaterka najnowszego spektaklu Teatru Współczesnego, kuchnia jest miejscem gwarnym, pełnym życia. Przypomina tłoczny warsztat tkacki, przez który przepływają ludzie, idee i rozmowy - mówi Ewa Madruj z TW. - Kuchnia jest też enklawą kobiecej wolności, dzielenia się i spotkania. Rozmawiając o jednej z najpiękniejszych postaci naszej współczesności, Malali Yousafzai, sięgniemy za kulisy miejsc, w których spotykają się i integrują kobiety.

Gościem specjalnym wieczoru będzie Hanka Podraza - autorka kostiumów do „Malali…”, absolwentka iranistyki i podróżniczka po krajach Bliskiego Wschodu. Spotkanie poprowadzą: specjalistka od literatury - Kamila Paradowska oraz szef kuchni Grzegorz Wocial. Niejako na deser, po spektaklu granym tego wieczoru, uczestników wieczoru odwiedzą aktorzy grający w przedstawieniu „Malala. Dziewczyna z kulą w głowie”.

Bilety na wieczór, w cenie 25 zł, można nabyć w Teatrze Małym.

(MON)

Fot. Piotr Nykowski

Na zdjęciu: Rozmawiając o jednej z najpiękniejszych postaci naszej współczesności, Malali Yousafzai, bohaterce spektaklu „Malala. Dziewczyna z kulą w głowie”, uczestnicy piątkowego wieczoru w Teatrze Małym wezmą udział w kulinarnej podróży do kuchni Wschodu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA