W ramach pierwszego w tym sezonie zlotu food trucków już wkrótce w Szczecinie pojawią się „prawdziwi pasjonaci kulinariów”, którzy przez trzy dni będą karmić mieszkańców swoimi popisowymi daniami. Kulinarne świętowanie lata rozpocznie się już 17 lipca na parkingu przed Atrium Molo.
– Ucztowanie w formule wielkiego rodzinnego pikniku, którego główną atrakcją jest kilkanaście food trucków, od kilku lat przyciąga spragnionych niecodziennych smaków mieszkańców Szczecina. Serwowane będą oryginalne potrawy kuchni z kilku kontynentów. Nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady – zachęca Tomasz Kamyk.
Blisko pięć tysięcy osób zadeklarowało chęć wzięcia udziału w oficjalnym wydarzeniu na Facebooku. Organizatorem jest Atrium Molo oraz firma Futraki, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, „wyselekcjonowanych pod względem jakości”.
– Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania cenione w całej Polsce – podkreśla Tomasz Kamyk.
Foodtruckowy piknik zaprasza od 17 do 19 lipca na parking przed Atrium Molo przy ulicy Mieszka I 73 w Szczecinie.
(isz)