Festiwal najlepszych restauracji pn. „Restaurant Week" rozpocznie się 1 kwietnia w całej Polsce. Potrwa do 10 kwietnia. W tych dniach za 39 złotych będzie można zjeść trzydaniowy posiłek. Już teraz można sobie zarezerwować stolik na stronie internetowej: www.restaurantweek.pl.
Impreza organizowana jest od 2014 roku w całej Polsce. W Szczecinie w tym roku weźmie udział 16 lokali: Avanti, Bohema, Bombay, Buddha Thai & Fusion Restaurant, Clou, Dzika Gęś, Na Kuncu Korytarza, Nowy Browar, Popularna, Public Fontanny, Spiżarnia Szczecińska, Stara Rzeźnia, Tokyo, Vincent, Virga, Z Drugiej Strony Lustra. W większości restauracji będzie można wybrać jedno z dwóch proponowanych menu.
Więcej w poniedziałkowym Kurierze Szczecińskim i e-wydaniu z 14 marca 2016.
M. GAPIŃSKA
Na zdj.: Wkrótce w szesnastu szczecińskich restauracjach będzie można spróbować specjalnego menu w ramach „Restaurant Week".