Piątek, 22 listopada 2024 r.  .
REKLAMA

Pełnia sezonu na szczecińskich straganach

Data publikacji: 03 sierpnia 2019 r. 12:04
Ostatnia aktualizacja: 07 sierpnia 2019 r. 12:31
Pełnia sezonu na szczecińskich straganach
 

Pomimo, że średnie ceny na straganach są w tym roku wyższe niż w ubiegłym, amatorów owoców i warzyw nie brakuje. W sobotnie przedpołudnie gorączkę zakupów wzmagała perspektywa niehandlowej niedzieli.

Na szczecińskim rynku Manhattan kolejki ustawiały do stoisk, przy których teraz w pełni sezonu kupić można niemal wszystko. Zależnie od straganu ceny są bardzo różne. Za kilogram jabłek zapłacimy od 1,90 zł do 4,90 zł, borówek od 15 zł do 35, śliwek od 2,50 zł do 5,50 zł. Kilogram papryki polskiej kosztuje 3 - 8 zł, pomidorów 4 - 8 zł, ogórków gruntowych 2 - 4,5 zł. Główka kapusty białej lub włoskiej to koszt 5,5 - 8,5 zł, za kalafiora zapłacimy 6 - 8 zł, a za kilogram fasolki szparagowej od 7 zł do 13 zł. ©℗

(el)

Fot. Elżbieta KUBERA

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

Kasieńka
2019-08-04 13:30:36
Za fasolkę szparagową zapłaciłam 15 zł
A moze troche Diety...
2019-08-04 00:07:13
Gdyz im wiecej i czesciej kupu-jemy tym czesciej Podnosza... nie mowiac juz o kilku... dystrybutorach/dostawcach - na kazde Warzywo czy Owoc !!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA