Aż trzy jednostki straży pożarnej gasiły w niedzielę (9 lipca) pożar w Pobierowie przy ul. Moniuszki. Oprócz miejscowych strażaków wspomagali ich koledzy z Rewala i Niechorza. Ogień wybuchł ok. godz.11 w trakcie przełączania przez jednego z pracowników butli gazowej na zapleczu lokalu. Nie nastąpił wybuch, ale ogień pojawiał się na wężu łączącym. Płomienie natychmiast przeskoczyły na pomieszczeni zaplecza. Obawiano się, że płomienie ogarną pobliskie lokale gastronomiczne, ale na szczęście tak się nie stało. Ogień strawił całe zaplecze gastronomiczne „Kogi”. Jednego z poszkodowanych zabrano na opatrunek do szpitala, a inny został opatrzony na miejscu.
REKLAMA
* * *
W trakcie wykonywania zdjęć, co czyniłem stojąc na ulicy, a nie na terenie posesji, właściciele lokalu w wulgarnych słowach kazali mi tego nie robić: - Rozp…lę ci ten aparat. Wyp…j stąd - usłyszałem „propozycję nie do odrzucenie”. Rozumiem, że ktoś poniósł straty w trakcie sezonu i jest załamany, ale nie upoważnia go to do chamskiego traktowania dziennikarza w obecności policjanta, który szybko zareagował.
Tekst i fot. Mirosław Kwiatkowski
REKLAMA
Komentarze
Asia
2017-07-09 23:44:11
Moze i tragedia ale zachowanie na pewno nie odpowiednie wlasciciela. A moze wlasciciel ma cos na sumieniu i stad te negatywne emocje bo taki wypadek = dochodzenie czy wszystkie przepisy BHP i pracy byly przestrzegane.
Odnosnie zachowania i emocji to czy jak ktos komus wsadzi noz w serce podczas klotni to tez bedziecie go bronic???
Co do katolikow to nie obrazajmy ich, nie wiemy czy przypadkiem wlasciciel nie jest moze buddysta? Polska jest niby w 95% katolicka ale to nie znaczy ze wszyscy wierza i dzialaja zgodnie z biblia i wartosciami jakich uczyl nas Jezus!!!! zawsze trafi sie czarna owca lub ktos kto wykorzysta wiare dobrych ludzi i ich naiwnosc!!!!! Patrzy na innych przez pryzmat samego siebie i traktujmy ich tak jak to bysmy my chcieli byc traktowani! Karma powraca ze zdwojona sila predzej czy pozniej!!!
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Filipinka
2017-07-09 22:02:23
Panie Kwiatkowski, tak nisko upaść? Żenada
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
@Gozer Gozerian
2017-07-09 20:55:37
Kwiatkowski ma tak od lat, że prywatne utarczki nagłaśnia na łamach.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Gozer Gozerian
2017-07-09 19:48:37
Panie redaktorze, rozumiem że gdyby Panu w środku sezonu przytrafiło się takie nieszczęście, skakałby Pan z uśmiechem na twarzy ? To są emocje i tym bardziej taki doświadczony reporter jak Pan powinien był to zrozumieć. Dopisek o zachowaniu właściciela jest według mnie nieprofesjonalny.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
123
2017-07-09 19:25:30
Dziwie sie ze wlasciciel w takiej sytuacji zachowal zimna krew i panu nie przyp...
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Do gastro
2017-07-09 19:21:18
Gastronomicy to też ludzie, nie każdy musi być profesorem. Pan reporter gdyby był w porządku to zachowały to dla siebie. Krtykuje kogoś za takie zachowanie, a sam żeruje na czyimś nieszczęściu. Czy Pan zachowałby się lepiej na miejscu właściciela?
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
xyz
2017-07-09 19:15:07
Każdy na miejscu właściciela zachowałby się podobnie. Ciekawe jak Pan reporter by się zachował gdyby to jego spotkało a ktoś by bezczelnie nad nim stał i fotografował. W takiej sytuacji każdego ponoszą nerwy, bądźmy ludźmi.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Kropka
2017-07-09 18:12:58
No cóż może dobór słów niezbyt wyszukany, ale chyba nikt nie lubi jak sensacja bazuje na jego nieszczęściu. nieprawdaż panie fotoreporterze?
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
gastro
2017-07-09 17:58:29
Dobrze, że pan redaktor napisał, co go spotkało, przynajmniej wiadomo, żeby u takich chamów nic nie jeść i nie kupować, bo jeszcze nie spodoba mu się jakieś zachowanie klienta i gotów go też tak wyzwać.
Gastronomicy to nie profesorowie, więc nie ma się czego spodziewać po społecznym dnie.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.