Aleksandra Hopke w swojej pracowni na szczecińskim Pogodnie tworzy wyjątkowe świece z wosku sojowego o zapachu czekolady z fabryki czekolady, szczecińskich magnolii czy nawet crème brûlée z cukierni Clou. Oprócz pięknego zapachu świece zachwycają także wyglądem. Przypominają miniaturowe desery i równie słodko pachną.
Kawa z wanilią, prosecco z truskawkami, karmelowy popcorn - to nie menu cukierni, choć świece Hoca Candle są łudząco podobne do deserów. Aleksandra Hopke w swojej pracowni tworzy zapachy inspirowane zarówno popularnymi słodkościami, ale także ikonami Szczecina. Powstała świeca „Szczecin pachnie czekoladą", która oddaje zapach fabryki czekolady, „Szczecińskie magnolie" z solą, która łączy kwiatowy zapach z morskim charakterem miasta, a także świeca Kota Gacka pachnąca popcornem i wanilią jak „kocie łapki".
Wszystkie świece są tworzone ręcznie z wosku sojowego, który uznawany jest za zdrowszy od popularnej parafiny. - Parafina jest pochodną ropy naftowej i zawiera kilka substancji rakotwórczych, które uwalniają się podczas spalania. Świece sojowe są
...