Niedziela, 24 listopada 2024 r.  .
REKLAMA

Z Jojem w kuchni. Przyszli szefowie kuchni szkolili się pod okiem Jarosława Grudy

Data publikacji: 04 listopada 2023 r. 12:43
Ostatnia aktualizacja: 04 listopada 2023 r. 13:44
Z Jojem w kuchni. Przyszli szefowie kuchni szkolili się pod okiem Jarosława Grudy
– Moja pasja do gotowania rozpoczęła się dzięki mojej mamie – mówi zwycięzca 7. edycji „Hell’s Kitchen” Jarek Gruda. Na zdjęciu z autografem dla „Kuriera”. Fot. Jarosław BZOWY  

Przyszli szefowie kuchni z Zespołu Szkół nr 1 im. Stanisława Staszica w Nowogardzie doskonalili swoje umiejętności pod okiem zwycięzcy programu kulinarnego „Hell’s Kitchen".

Uczniowie klas o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję zobaczyć i uczyć się przygotowywania fantazyjnych przystawek od Jarosława „Jojo" Grudy, zwycięzcy 7. edycji programu „Hell’s Kitchen". Pan Jarosław pochodzi z miejscowości Strzelewo w gminie Nowogard i był honorowym gościem warsztatów kulinarnych.

Smak sukcesu

- W gotowaniu trzeba być autentycznym i prawdziwym. Myślę też, że należy być dobrym, pozytywnie nastawionym człowiekiem. Potrawa ma nie tylko cieszyć podniebienie, ale też dawać radość z jej przygotowywania - mówi Jarek Gruda. - Już sposób przyrządzenia takiego dania może okazać się drogą do kulinarnego sukcesu. Jak ten sukces smakuje, miałem okazję poczuć już podczas tego znanego programu. Cieszę się, że mogę się podzielić z młodszymi kolegami swoim doświadczeniem. Wcześniej byłem już w jednej ze szkół w Szczecinie-Dąbiu i ci uczniowie też byli świetni i

...
Zawartość dostępna dla Czytelników eKuriera
Pozostało jeszcze 77% treści.

Pełna treść artykułu dostępna w
eKurierze
z dnia 03-11-2023

 

Jarosław BZOWY
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA