Przyszli szefowie kuchni z Zespołu Szkół nr 1 im. Stanisława Staszica w Nowogardzie doskonalili swoje umiejętności pod okiem zwycięzcy programu kulinarnego „Hell’s Kitchen".
Uczniowie klas o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję zobaczyć i uczyć się przygotowywania fantazyjnych przystawek od Jarosława „Jojo" Grudy, zwycięzcy 7. edycji programu „Hell’s Kitchen". Pan Jarosław pochodzi z miejscowości Strzelewo w gminie Nowogard i był honorowym gościem warsztatów kulinarnych.
Smak sukcesu
- W gotowaniu trzeba być autentycznym i prawdziwym. Myślę też, że należy być dobrym, pozytywnie nastawionym człowiekiem. Potrawa ma nie tylko cieszyć podniebienie, ale też dawać radość z jej przygotowywania - mówi Jarek Gruda. - Już sposób przyrządzenia takiego dania może okazać się drogą do kulinarnego sukcesu. Jak ten sukces smakuje, miałem okazję poczuć już podczas tego znanego programu. Cieszę się, że mogę się podzielić z młodszymi kolegami swoim doświadczeniem. Wcześniej byłem już w jednej ze szkół w Szczecinie-Dąbiu i ci uczniowie też byli świetni i
...